СМЕРТЕЛЬНА СПАДЩИНА ЧОРНОБИЛЯ: 35 РОКІВ ПО ТОМУ

26 квітня увесь світ відзначає 35 роковини Чорнобильської катастрофи та підтримує Україну у вшануванні пам’яті жертв трагедії, а також відважних ліквідаторів. Їхні страждання та посвята ніколи не будуть забуті.

У 1986 році, Світовий Конґрес Українців (СКУ) та його складові організації допомагали викрити радянську владу в приховуванні та запереченні найстрашнішої ядерної катастрофи в історії людства. Відразу після трагедії світові українські громади надавали екстрену допомогу та робили все, щоб залучити міжнародну підтримку. Впродовж наступних десятиліть СКУ та його складові організації запровадили численні програми медичної, гуманітарної та технічної допомоги для подолання наслідків ядерної катастрофи. Міжнародна спільнота надала сотні мільйонів доларів допомоги для стримування та ліквідації наслідків аварії.

Через 35 років радянська спадщина Чорнобиля продовжує переслідувати Україну. Сьогодні країна зіткнулася з новою техногенною екологічною катастрофою, яку так само спричинила Москва. Окуповані Росією території Криму та Донбасу є зонами екологічного лиха. Забруднення повітря й ґрунту, витоки хімічних речовин, затоплені шахти та загроза радіоактивного забруднення на Донбасі, забруднення Чорного та Азовського морів – усе це наслідки російської агресії та нехтування людськими життями.

«Путін приніс «Чорнобилі» до теперішньої Східної України та Криму. Дії Москви знову призвели до гуманітарних та екологічних катастроф, що торкнулися життів мільйонів людей. Це на додаток до війни, яку Путін розв’язав сім років тому, намагаючись відновити гегемонію Москви на пострадянському просторі, – зазначив Президент СКУ Павло Ґрод. – Так само, як радянська влада заперечувала і приховувала те, що сталося в Чорнобилі, Путін бреше і спотворює правду про трагедії та катастрофи, які продовжують відбуватися. Ми мусимо викрити велику брехню Путіна».

#ВеликаБрехняПутіна #PutinsBigLie