ЗА РІК СПРАВИ ШЕРЕМЕТА «ДОКАЗОВА БАЗА» СЛІДСТВА РОЗВАЛИЛАСЯ. ФАКТАЖ

Мотив

Першопочатковий мотив «культивування величі арійської раси з метою дестабілізації» був відкинутий самим слідством. Далі з’явилася версія, що Антоненко здійснив замах на Шеремета в змові з невстановленими особами з особистих мотивів для провокації численних акцій протесту. Ким можуть бути ці «невстановлені особи», ми від слідства не почули.

Так само слідство не пояснило, чим «невстановлені особи» могли стимулювати Антоненка, Кузьменко чи Дугарь. Акціями протесту? Чи грошима? Про фінансову складову саме слідство не говорить. Отже, мотив просто вигаданий слідством і не доведений.

Зріст фігурантів

Головним речовим доказом слідства було відео з камер спостереження. На цьому відео – чоловік та жінка, яких слідство видало за Антоненка і Кузьменко, а також відео з дівчинкою , яку слідчі назвали «розвідницею» і чомусь побачило в цій дівчині Яну Дугарь.

На відео чоловік і жінка практично одного зросту, чоловік опецькуватий, широкоплечій. Експертизою визначено, що фігура чоловіка на відео не більше 170 см, жінка приблизно такого ж зросту (у взутті). Тоді як Антоненко – худий, зросту 180 см, різниця з Юлією Кузьменко – 14 см. Фото Андрія за 2016 рік доводять, що він був таким самим худим, як і зараз, отже під параметри людини на відео Антоненко не потрапляє.

«Розвідниця» на відео має зріст о 165 см, тоді як Яна Дугарь – 175 см. Яна – худа, а дівчина, яку прийняли за розвідницю – в тілі. При зіставлені цих двох осіб різниця є очевидною. Схожість рис обличчя при суттєвій різниці в зрості й різній комплекції тіла доказом бути не може. Та й як порівняти, якщо раніше  дві експертизи вказали, що відео за 2016 рік дуже низької якості і весь час до 2019 року включно не було придатним для портретного порівняння.

«Експертиза» ходи Бірча

Слідство любить посилатися на експертизу британця Айвона Бірча, тренера з карате.  Але, оригінал тексту експертизи ходи Бірча так і не показали.

І неможливо з’ясувати чи був Бірч взагалі в Україні в ті дні, коли робилися сумнозвісні експертизи ходи. Адже суд відмовив у витребуванні інформації з прикордонної служби України, бо “неприпустимо втручатися в приватне життя громадянина Великобританії”.

Портретно-психологічна експертиза

За портретно-психологічну експертизу, на яку посилається слідство і прокурори,  експертів КНДІСЕ Ірхіна і Семенця дисциплінарна палата Міністерства юстиції притягнули до відповідальності, бо не існує такої методики, це лише їх фантазія.

Крім того, фото за 2016 рік засвідчили, що в Андрія Антоненка не було ззаду волосся, а у людини на відео з камер спостереження волосся чітко видно.

Так само і з бородою – на  фото Андрія 2016 року борода не є ідентичною бороді людини на відео. Щоправда, і тут слідство вдалося до підтасувань, видавши за фото 2016 року світлини Антоненка пізнішого періоду.

Принти на футболці Антоненка, якими теж маніпулює слідство, абсолютно не ідентичні принтам на футболці особи на відео, їх ідентичність НЕ ПІДТВЕРДЖЕНО жодною експертизою.

«Міна» Антоненка

Експертиза встановила, що макет міни, що вилучений у Андрія є лише макетом і підірвати його не можна.

Телефонні розмови

Лінгвістична експертиза показала, що розмова Юлії Кузьменко про “гради по Києву” як і про «викрадення дітей Марусі Звіробій» мала суто побутовий характер. Ці її слова з розмови за 2019 рік взагалі не можуть мати жодного відношення до справи Шеремета, їх злочинно вирвали з контексту слідчі та прокурори аби створити в уявленні громадян міф про “Кузьменко-монстра”. 

Алібі Антоненка

Відносна близькість помешкання Антоненка і місця вбивства Шеремета не є доказом.

Тим паче не є доказом «маршрут», яким буцімто Андрій і Юлія поверталися додому Антоненка.

Станом на 7:23 біля авто, що згодом вибухне, знову зафіксована особа з відео. Але в цьому випадку є підтвердженим перебування Антоненка в іншому місці. Андрій не міг фізично перебувати одразу в двох місцях. «Логіка» у слідства взагалі відсутня.

Алібі Кузьменко і Дугарь

Слідство допитало сусідів і колишнього чоловіка Юлії Кузьменко про те, чи ночувала вона вдома в ніч на 20.07.2016, а також допитало провідників потягу, чи їздила в липні 2016 Яна Дугарь до Києва. Допит цих людей підтвердив алібі дівчат. Але слідство і суд цього до уваги не взяло.

 Так само ніяким доказом не є «нехарактерне мовчання телефону» Юлії та нетипове користування нею інтернентом у день вбивства журналіста. Експертами встановлено, що нічого «атипового» з телефоном Юлії того дня взагалі не відбувалося.

Присутність Дугарь в госпіталі в липні 2016 р. підтвердили й військові, яких вона лікувала.

Саперна сумка, яку знайшли в кімнаті Яни, належала не їй, а саперу, який жив поруч з Дугарь. А фото сумки на слайдах прокурорів взагалі взято з російського сайту-барахолки і це зображення до знайденої сумки не має жодного відношення.

Це ще не все

Ще один ключовий доказ непричетності Яни до вбивства – її татуювання на руці і нозі, що зроблені задовго до вбивства. У «розвідниці» татуювань немає, і це чітко видно на камерах: вони зафіксували «розвідницю» в світлий період доби, вона носила короткий одяг, її ноги і руки прекрасно видно. І НІЯКИХ татуювань немає!

Ще один важливий фактор: Дугарь до 2019 року взагалі не була знайома з Кузьменко і Антоненком.

Крім того Яна пройшла поліграф, який підтвердив її повну непричетність до справи Шеремета.

Отже, за рік версії та «докази» слідства проти фігурантів справи розвалилися. Разом з тим не з’явилося жодних нових доказів. Якби бодай хтось з фігурантів десь якось та й був причетний до вбивства Шеремета, то вже б напевно проявилися якість нові обставини.

Можна не сумніватися, що якби слідство мало б зачіпки, воно б уже доламало і Андрія, і Яну, і Юлю. В ІТТ чи СІЗО, де перебували Юля 8 місяців і Андрій більше року, умови такі, що й загартовані люди ламаються, особливо, якщо вони є винуватими.

Те, що слідство не змогло вибити ніякої інформації, яка б вказувала на причетність нинішніх фігурантів до вбивства журналіста, є черговим підтвердженням невинуватості Антоненка, Кузьменко і Дугарь. І підтвердженням того, що ніяких нових версій від слідства ми не почуємо.

Натомість реальна версія помсти  російських чи білоруських спецслужб Павлу Шеремету як опозиційному до влади Білорусі й РФ журналісту взагалі не перевіряється.

Прикметно, що Шеремета вбили 20 липня, в день першого сходження Олександра Лукашенка на “трон”, яке той святкує як свій день народження.