«РОСІЙСЬКИЙ СЛІД» У ФАЛЬСИФІКАЦІЯХ СПРАВИ ШЕРЕМЕТА І ЧЕРГОВА ДЕЗІНФОРМАЦІЯ ВІД МВС

13 жовтня 2020 року

Рух Опору Капітуляції

 

Дисциплінарна палата Міністерства юстиції України винесла дисциплінарну догану експертам КНДІСЕ Ірхіну і Семенцю. Підставою стала так звана експертиза, на якій будувалися практично всі докази слідства у справі Шеремета. Дисциплінарна палата постановила, що методики, використаних експертами, не регламентуються жодним документом Мінюсту. Більше того, було визнано, що методики, використані в «експертизі» є особистою думкою Ірхіна. Сам експерт відкрито відзначив, що методики, якою він користувався… ще немає, вона в процесі створення.

Разом з тим, МВС продовжує дезінформовувати та дезорієнтовувати суспільство, написавши, що експерти буцімто не вийшли за межі своєї компетенції. Отже, МВС вчергове демонструє свою заангажованість у цій справі. Ще одна цікава деталь: в своїй так званій експертизі Ірхін послався на праці такого собі Владислава Слєпньова, колишнього українського правоохоронця, який зрадив присязі і перейшов на сторону російських окупантів і навіть якийсь час працював у «прокуратурі» так званої «ДНР». При чому, посилався Ірхін на працю Слєпньова «Нариси теорії судової експертизи» написану в 2015 році, тобто, після переходу на бік держави-агресора, про що повідомили журналісти-розслідувачі з програми Watchdogs, канал «Прямий». Попри те, що доказова база слідства все вужчає, Кузьменко, Дугарь і Антоненко продовжують бути підслідними.

Більше того, Антоненко продовжує перебувати за гратами. Адвокати оскаржують ухвалу Шевченківського районного суду щодо обрання Андрію запобіжного заходу: Разом з тим, Андрія перевели з ІТТ поліції до Лукянівського СІЗО, що також є черговим порушенням закону і прав підслідного. Як відзначає адвокат Антоненка Леонід Маслов, «утримання в ІТТ взагалі є незаконним, його легалізують за допомогою так званої постанови слідчого про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві. «Забезпечення безпеки» – це право. Андрій Антоненко ніколи не просив забезпечувати йому безпеку».

Тим часом розгляд справи триває. Чергове засідання по запобіжних заходах – 21 жовтня. Справу розглядають 2-є професійних суддів та присяжні – троє основних, відібраних жеребкуванням, і двоє запасних (якщо хтось основних з присяжних не зможе виконувати свою функцію). З позитивних моментів: Європейський суд з прав людини підтвердив отримання заяви від пана Антоненка проти України від 23 червня 2020 року. Заяві Antonenko v. Ukraine присвоєно №29341/20, – передає сайт https://sense.ua/.